terug naar balans

Methodes

Jouw problemen aangepakt

Systematisch werk

Tijdens mijn trajecten geef ik je inzicht in hoe je met jezelf omgaat, maar ook in hoe je met je omgeving overweg kan, bv. binnen je gezin, op je werk, in je omgeving of bij tegenslagen (financieel of persoonlijk).

Vaak draag je onbewuste patronen met je mee vanuit je opvoeding. Door die bewust aan te pakken, komt er ruimte voor verandering. Ik begeleid mensen actief bij bewustzijnsgroei. Met als resultaat dat je:

Phsychotherapie IEMT Hypnose Burn out
Op maat samengesteld

Methodes die werken

Mijn aanpak is gebaseerd op een combinatie van verschillende methodieken en verschilt van persoon tot persoon (en problematiek). Iedereen is anders en er bestaat geen kant-en-klare oplossing voor terugkerende trauma’s of klachten. Daarom stel ik elke behandeling samen op maat van jouw verhaal. Hieronder lees je welke methodes ik gebruik:

IEMT

Integral Eye Movement Therapy (IEMT) is een innovatieve en effectieve manier om positieve verandering teweeg te brengen op neurologisch niveau. Aan de hand van specifieke oogbewegingen veranderen we verbindingen in de hersenen, waardoor we jouw manier van denken fundamenteel aanpakken.

Met gerichte vragen laat ik je terugkeren naar het moment dat je angst, pijn of trauma heeft veroorzaakt. Je zal de situatie als het ware voor ogen zien en er de confrontatie mee aangaan. Daardoor verander je je oude manier van denken en krijg je meer grip op je gemoedstoestand. IEMT helpt bij:

Hypnose

Met name voor gewichtsbeheersing is hypnotherapie een geschikte aanpak. Voor we met de hypnose starten, bekijk ik samen met jou wat je overgewicht exact veroorzaakt heeft. Daarna plaats ik een ‘virtuele maagband’ door middel van hypnotherapie.

Ik breng je in een lichte, ontspannende trance waarbij je je nog volledig bewust bent van je omgeving. Elke sessie graven we een beetje dieper. Ik zorg er wel steeds voor dat je je comfortabel voelt. Als gewichtsconsulent, coach en hypnotherapeut begeleid ik je bij elke stap van het proces.

Faster EFT

EFT staat voor Emotional Freedom Technique. Faster EFT is een vorm van EFT waarbij NLP-technieken en hypnotherapie worden gecombineerd. Er wordt bewust gewerkt met de kracht van het onderbewustzijn. Ik laat de basisemoties zoals verdriet, boosheid en hulpeloosheid naar boven komen en leer je hoe je ze in een positief gevoel kan veranderen.

Door met positieve overtuigingen te werken, worden specifieke herinneringen vanuit een ander, wenselijker perspectief bekeken. Zo creëer je meer ruimte voor andere gedachten en nieuwe gedragspatronen.

Kernkwaliteiten (NLP)

Hoe jij in werk- of privésituaties reageert, is aangeleerd gedrag, gebaseerd op jouw individuele kernkwaliteiten. Samen brengen we die kwaliteiten en bijbehorende valkuilen aan het licht en krijg je meer inzicht in wat je precies blokkeert. De oorzaak is vaak te vinden in je kindertijd en is in veel gevallen niet meer nuttig.

Terug naar Balans

Meer weten over mijn methodes?

Neem contact met me op voor meer informatie!